Łazanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię dania jednogarnkowe za to, że są szybkie, pożywne i mało po nich zmywania:) Dziś przepis na łazanki z pieczarkami. Wyszły dość pikantne, a to za sprawą większej ilości pieprzu i ostrej papryki. Idealne, żeby się rozgrzać w mroźny dzień.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g kapusty kiszonej
    1/2 małej główki białej kapusty
    200 g pieczarek
    2 średnie kiełbaski
    150 g boczku wędzonego
    300 g makaronu łazanki
    koperek
    cebula
    liście laurowe
    ziele angielskie
    biały lub czarny pieprz
    ostra papryka
    2 ząbki czosnku
    sól

Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną zalać wodą i ugotować. Kapustę białą zeszatkować i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Do boczku dodac odsączone kapusty i makaron. Przyprawić czosnkiem, pieprzem, papryką i solą do smaku. Posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy