Łazanki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Syte , podzielne i dość szybie danie makaronowe. Takie łazanki za dzieciństwa często przygotowywała mama, teraz ze smakiem zajada się nimi cała moja rodzina.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g makaronu łazanki
    500g. kapusty kiszonej
    500g. boczku parzonego
    500g cienkiej kiełbasy
    500g pieczarek
    2 duże cebule
    4 łyżki suszonego majeranku
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łazanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  • 2. Kapustę kiszoną gotować do miękkości, około 40 min, odcedzić, pokroić.
  • 3. Boczek, kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę.
    Pieczarki obrać, pokroić w plastry.
    Na suchej patelni przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę.
    Smażyć na rumiano.
    Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
    Na patelnie dodać kapustę kiszoną , smażyć kolejne 5 min. aż kapusta lekko się przyrumieni.
    W między czasie doprawić majerankiem, solą i pieprzem.
  • 4. Całość wymieszać z makaronem pozostawić kolejne 2-3 min na gazie dokładnie mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować