Łazanki z młodą kapustą i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Jedliście łazanki w takiej wersji? Moim zdaniem są pyszne!

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • kapusta młoda 1 główka,

    cebula 2 szt,

    grzyby mielone 2 łyżki,

    ser twarogowy 300 g,

    sos sojowy 1 łyżka,

    sól i pieprz do smaku,

    olej do smażenia,

    makaron 400 g,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Łazanki z młodą kapustą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę myjemy, drobno siekamy, zalewamy wrzątkiem i stawiamy na palnik. Do gotowania kapusty dodajemy sól oraz grzyby mielone. Kapustę gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy na sitku. Gdy kapusta ostygnie to dodajemy usmażoną cebulę, ser twarogowy oraz sos sojowy, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i łączymy z kapustą i serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Makaron Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować