Łazanki z mięsem, pieczarkami i kapustą

4.45 (181 ocen)

  • 60 min

pyszne łazanki

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    -2 średnie cebule
    -8 łyżek oleju
    -4 ząbki czosnku
    -0,5 kg mięsa np. łopatki wieprzowej
    -10 średnich pieczarek
    -pół średniej główki białej kapusty
    -1 łyżka maggi
    -1 łyżka wegety
    -0,5 łyżki pieprzu
    -1 opakowanie makaronu łazanki 500g
Wystaw ocenę:

4.45 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łazanki z mięsem, pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łazanki 1. Do garnka wlewamy olej, cebule siekamy na drobno i szklimy na oleju, dodajemy czosnek pokrojony w kostkę.Chwile smażymy :-)

    Mięso mielimy i dodajemy do cebuli i czosnku.

    Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonego mięsa.

    Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.

    W tym czasie szatkujemy kapustę, i dodajemy do całości.
  • 2. Dusimy około 15 minut , mieszając od czasu do czasu.
    Makaron łazanki gotujemy według instrukcji na opakowaniu, ważne by go nie przegotować.
    Ugotowany makaron odcedzamy i dajemy do miski.

    Mięsko, wraz z kapustą, i cebulką, przyprawiamy pieprzem, maggi i wegetą. Dokładnie mieszamy i jeszcze minutkę trzymamy na ogniu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
    I nasze łazanki są gotowe. Pyszne, sycące danie. Polecam gorąco:-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować