Łazanki z mięsem mielonym, kaszą i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy w lodówce zostanie niewiele składników polecam przygotowanie takich właśnie nietypowych i smacznych łazanek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Około 300 gram makaronu łazanki

    Papryka czerwona

    30 -40 dag wieprzowego mięsa mielonego

    Pół szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej drobnej

    Kilka łyżek koncentratu pomidorowego

    Kilka ząbków czosnku

    Przyprawa do mięsa mielonego

    Sól, pieprz

    olej

Łazanki z mięsem mielonym, kaszą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek , paprykę obierz, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Mięso mielone przypraw i osobno podsmażaj około 10 minut, następnie zalej wodą i duś około 15-20 minut. Po usmażeniu odcedź łazanki z nadmiaru wody i dodaj do nich koncentrat pomidorowy.
  • 2. Makaron, mięso, czosnek z papryką przełóż do jednego garnka, przypraw do smaku, wymieszaj i podgrzej razem. Łazanki smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy