Łazanki z mięsem mielonym

4.49 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje? Dla nas rewelacja

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    3 liście laurowe
    1 cebula
    300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    50 ml oleju rzepakowego
    250 g makaronu łazanki
    kminek mielony
    maggi
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łazanki z mięsem mielonym 1. Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
    Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz maggi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować