Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje? Dla nas rewelacja
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
300 g kapusty kiszonej
3 liście laurowe
1 cebula
300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
50 ml oleju rzepakowego
250 g makaronu łazanki
kminek mielony
maggi
sól, pieprz
Łazanki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy.
Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz maggi.
Komentarze