Łazanki z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zima to czas pewnego sprawdzianu dla każdego organizmu, jak jest zabezpieczony w warunkach mniej korzystnej aury i zwiększonego ryzyka infekcjami. Dlatego warto przygotowując posiłki, dodawać do nich takie składniki, które oprócz walorów smakowych pomagają w zachowaniu dobrego zdrowia i mowa tutaj oczywiście o czosnku! Ponadto zimowe potrawy powinny sycić i jednocześnie nie być zbyt skomplikowane. Z tych względów zrodził się w mojej głowie pomysł na szybką potrawę, jaką są łazanki z kiełbasą, czosnkiem i kminkiem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g makaronu typu łazanki

    1 mała kapusta

    1 cebula

    500 g kiełbaski śląskiej

    1 łyżka masła

    2 łyżki koperku

    1 łyżeczka kminku

    2 ząbki czosnku

    500 ml bulionu warzywnego

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg uznania.



    Cebulę siekamy, szklimy na maśle, dodajemy pokrojone kiełbaski i poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem czosnku, kminku i bulionu.



    Dodajemy łazanki, mieszamy, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować