ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ

4.5 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smaczne i szybkie danie

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 CEBULA
    SZCZYPTA CUKRU I VEGETY
    0,5 KG KAPUSTY KISZONEJ Z MARCHEWKĄ
    20 DAG/PÓŁ OPAKOWANIA/ MAKARONU ŁAZANKI
    1 LISTEK LAUROWY
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Łazanki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łazanki z Kapustą Kiszoną 1. CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I PRZESMAŻYĆ ZE SZCZYPTĄ CUKRU I VEGETY.
    KAPUSTĘ PRZEPŁUKAĆ/O ILE ZBYT KWAŚNA/, OSĄCZYĆ I DODAĆ DO CEBULI
    DODAĆ TROCHĘ MASŁA I RAZEM PODSMAŻYĆ.
    ZAWARTOŚĆ PATELNI PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA, WLAĆ 3 SZKLANKI WODY, WRZUCIĆ LISTEK LAUROWY
    PRZYPRAWIĆ CUKREM I VEGETĄ/ DO SMAKU/ I DODAĆ OK. 1/4 KOSTKI MASŁA.JA DODAŁAM PÓŁ KOSTKI.
    CAŁOŚĆ DUSIĆ DO MIĘKKOŚCI.
    ODDZIELNIE UGOTOWAĆ MAKARON ŁAZANKI W OSOLONEJ WODZIE. OSĄCZYĆ I DODAĆ DO KAPUSTY.
    WYMIESZAĆ I CHWILKĘ JESZCZE POTRZYMAĆ NA MAŁYM OGNIU.

    MASŁO NADAJE FAJNY SMACZEK KAPUŚCIE.

Porady

do kapusty warto dodać przesmażone pieczarki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować