Łazanki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CEBULĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I PRZESMAŻYĆ ZE SZCZYPTĄ CUKRU I VEGETY.
KAPUSTĘ PRZEPŁUKAĆ/O ILE ZBYT KWAŚNA/, OSĄCZYĆ I DODAĆ DO CEBULI
DODAĆ TROCHĘ MASŁA I RAZEM PODSMAŻYĆ.
ZAWARTOŚĆ PATELNI PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA, WLAĆ 3 SZKLANKI WODY, WRZUCIĆ LISTEK LAUROWY
PRZYPRAWIĆ CUKREM I VEGETĄ/ DO SMAKU/ I DODAĆ OK. 1/4 KOSTKI MASŁA.JA DODAŁAM PÓŁ KOSTKI.
CAŁOŚĆ DUSIĆ DO MIĘKKOŚCI.
ODDZIELNIE UGOTOWAĆ MAKARON ŁAZANKI W OSOLONEJ WODZIE. OSĄCZYĆ I DODAĆ DO KAPUSTY.
WYMIESZAĆ I CHWILKĘ JESZCZE POTRZYMAĆ NA MAŁYM OGNIU.
Komentarze