Łazanki z kapustą i pieczarkami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały, stary przepis na łazanki . Obowiązkowa pozycja na stole wigilijnym

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron łazanki

    - 1 kg kapusty kiszonej

    - pół kilo pieczarek

    - łyżka masła

    - sól, pieprz, mielony kumin lub kminek do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki

Łazanki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kapustę siekam. Pieczarki obieram i kroję w kosteczkę. Na łyżce masła podsmażam pieczarki. Kiedy zmniejszą swą objętość dodaję kapustę. Przykrywam naczynie i duszę do miękkości kapusty. Co chwilę sprawdzam, mieszam , ew, dodaję na spód trochę wody. Na koniec przyprawiam do smaku i dodaję makaron. Mieszam i podaję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować