Łazanki z kapustą i mięsem

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam jeść te łazanki z barszczykiem czerwonym

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag makaronu łazanki
    50 dag łopatki
    50 dag kapusty kiszonej
    1 cebula
    sól, pieprz
    2 ząbki czosnku
    vegeta
    20 dag słoniny
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Łazanki

Łazanki z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kapustę kiszoną płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy. Ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę kroimy na małe kawałki i dodajemy do mięsa.
  • 2. Makaron mieszamy z kapustą i mięsem. Słoninę kroimy w kostkę podsmażamy, na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i dodajemy do łazanek. Doprawiamy solą , pieprzem, vegetą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podgrzewamy na małym ogniu, często mieszając. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować