Łazanki z kapustą i czarnym salcesonem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ulubione łazanki męża. Wyśmienicie smakuje na ciepło i zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 dag makaronu
    20 dag kiszonej kapusty
    20 dag czarnego salcesonu
    3 plasterki boczku wędzonego
    1 główka cebuli

Łazanki z kapustą i czarnym salcesonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości. Cebule kroimy w kostkę. Boczek pokrojony w grubszą kostkę podsmażamy. Do podsmażonego boczku dodajemy cebulkę. Smażymy na złoto. Kapustę odsączamy i przekładamy do garnka. Makaron dodajemy do kapusty. Mieszamy. Dodajemy cebulę z boczkiem. Na koniec czarny salceson pokrojony w grubą kostkę. Delikatnie mieszamy.

Porady

W zależności od upodobania możemy salceson rozgnieść lub delikatnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy