Łazanki z kapustą i boczkiem

3 (10 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosty i smaczny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    2 cebulę
    10-15 dag boczku
    2-3 łyżki oleju
    Sól, pieprz

    Opakowanie makaronu łazanki

Łazanki z kapustą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wyciąć głąb, przekroić na ćwiartki i ugotować. Odcisnąć i zmielić w maszynce. Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać kapustę i podsmażyć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć do wytopienia tłuszczu, dodać do kapusty. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu i dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy