Łazanki z kapustą, grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiszoną kapustę zalać wodą, wsypać ziele angielskie, liść laurowy i zagotować, suszone podgrzybki (zmielone suszone grzyby mają więcej aromatu i można dodać ich trochę mniej niż w całości czy krojone) zmielić w młynku do kawy i wsypać do kapusty, wymieszać, gotować do miękkości kapusty z 35 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
2.W garnku na oleju usmażyć pokrojony boczek wędzony w kostkę, wsypać pokrojoną bez flaka kiełbasę i cebulę, podsmażać do zrumienienia, co jakiś czas zamieszać.
3.Do kiełbasy wlać ugotowaną kapustę, ma być trochę wywaru z kapusty, zagotować.
4.Wsypać ugotowany w osolonej wodzie makaron łazanki, wymieszać, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, sól.
Komentarze