REKLAMA

Łazanki z kapustą, grzybami

wyświetlono: 173 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Bardzo smaczne danie na chłodne dni, jest sycące, aromatyczne z dodatkiem suszonych, zmielonych grzybów...........SMACZNEGO!!!

opublikowany: 21.01.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • kiszona kapusta 1 kg,
    woda 2,5 litra,
    liść laurowy 1 sztuka,
    ziele angielskie 3 sztuki,
    grzyby zmielone 2łyżki

    boczek wędzony 20 dag,
    olej rzepakowy 10 łyżek,
    cebula 1 sztuka większa,
    kiełbasa podwawelska 2 sztuki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    sól 1 łyżeczka,
    cukier 1 łyżka,
    makaron łazanki 1 opakowanie 500 gram
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Łazanki z kapustą, grzybami 1. Kiszoną kapustę zalać wodą, wsypać ziele angielskie, liść laurowy i zagotować, suszone podgrzybki (zmielone suszone grzyby mają więcej aromatu i można dodać ich trochę mniej niż w całości czy krojone) zmielić w młynku do kawy i wsypać do kapusty, wymieszać, gotować do miękkości kapusty z 35 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
  • Łazanki z kapustą, grzybami 2. W garnku na oleju usmażyć pokrojony boczek wędzony w kostkę, wsypać pokrojoną bez flaka kiełbasę i cebulę, podsmażać do zrumienienia, co jakiś czas zamieszać.
  • Łazanki z kapustą, grzybami 3. Do kiełbasy wlać ugotowaną kapustę, ma być trochę wywaru z kapusty, zagotować.
  • Łazanki z kapustą, grzybami 4. Wsypać ugotowany w osolonej wodzie makaron łazanki, wymieszać, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, sól.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE