Łazanki

  • wyświetlono: 1008 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Łazanki zapiekane z kapustą

Składniki

40 dag mąki
2-3 jajka
5-10 łyżek wody
50 dag kapusty białej
1 duża cebula
3-4 łyżki oleju
sól
pieprz
margaryna
łazanki lub inny makaron

Sposób przygotowania przepisu:

Łazanki

  • łazanki1. Łazanki lub inny makaron ugotować skropi olejem. Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać , poszatkować niezbyt drobno.Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na części tłuszczu na patelni. Dodać kapustę , skropić woda i dusić do miękkości. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Wymieszać łazanki lub inny makaron z kapustą, wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstawić do piekarnika i zapiec.

Porady

Można podawać z sosem grzybowym , np "Sos Borowikowy"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamakaronsezonowe_przysmakikapustałazanki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Łazanki

Dodane przez: Marinella

Łazanki

Klasyka zawsze dobra

image-0mwaj2q

Dodane przez: Kasia_S

Łazanki

na co dzień i od święta

Dodane przez: martunia1986

Łazanki

Mój mąż i dzieci uwielbiają makaron...

Łazanki .

Dodane przez: Waldek

Łazanki

Oryginalny smak potrawy zapewniają...

Tradycyjne łazanki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tradycyjne łazanki

Oto smak mojego dzieciństwa. Pyszne,...

łazanki

Dodane przez: selena

łazanki

łatwe do zrobienia