ŁAZANKI

  • wyświetlono: 589 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gdy zostaje mi kapusta z gołąbków, dogotowuję ją i używam do łazanek.

Magster
  • 60min

Składniki

ok. 1 główka kapusty lub ok 1 kg kapusty obgotowanej
1-2 cebule
ok 20 dag kiełbasy, boczku lub innej wędliny
1/2 kg makaronu "łazanki"
olej
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

ŁAZANKI

  • 1. Z kapusty wyciąć głąb, przekroić na ćwiartki i obgotować. Gdy kapusta jest juz miękka, odcedzić, wystudzić i zemleć w maszynce.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić na małe kawałeczki, zeszklić na oleju. Dodać wędlinę, kiełbasę lub boczek i podsmażyć. Dodać kapustę, wszystko wymieszać i chwilę podsmażać, posolić.
  • 3. W osolonej wodzie ugotować makaron.Odcedzić, przelać wodą i dodać do kapusty. Wszystko razem wymieszać doprawić solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-0hf75h1

Dodane przez: kuchcik89

Łazanki

smakowite!

Łazanki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Łazanki

Szybki a zarazem pyszny obiad dla...

Łazanki

Dodane przez: Marinella

Łazanki

Klasyka zawsze dobra

Dodane przez: martunia1986

Łazanki

Mój mąż i dzieci uwielbiają makaron...

image-0mwaj2q

Dodane przez: Kasia_S

Łazanki

na co dzień i od święta

Tradycyjne łazanki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tradycyjne łazanki

Oto smak mojego dzieciństwa. Pyszne,...