Łazanki z makaronem i kapustą

4.48 (196 ocen)

  • 30 min

Danie z makaronem, boczkiem i kapustą.

  • 30 min

Składniki:

  • 150g makaronu łazanki
    15 dag szynki gotowanej
    10-15 dag boczku parzonego
    3 cebule
    200-300g kapusty pekińskiej
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz, ostra papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Łazanki z makaronem i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Cebulkę pokroić w grubsza kostkę, usmażyć na tłuszczu.
  • szynka i boczek 2. Boczek i szynkę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na tłuszczu.
  • Ugotowany makaron 3. Makaron ugotować.
  • Połączyć cebulę, szynkę, boczek i kapustę. 4. Kapustę pokroić. Przysmażoną cebulkę dodać do boczku i szynki, dodać poszatkowaną kapustę, smażyć ok 10 min.
  • Dodać makaron 5. Dodać makaron, przyprawić solą, pieprzem, ostra papryką wymieszać, smażyć 5 min.

Porady

Kapustę pekińską można zastąpić białą kapustą, jednakże należy najpierw ją sparzyć. W zależności od upodobania można także dodać trochę kapusty kiszonej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Cebula Kapusta Szynka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować