Łazanki

  • wyświetlono: 585 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne danie. Odpowiednio doprawione ziołami nabierze charakterystycznego smaku. Łazanki to tradycyjne danie kuchni polskiej, zapewne niejednemu kojarzące się z obia

aliss06
  • 60min

Składniki

1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg świeżej kapusty białej
20 dkg kiełbasy lub szynki
30 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka oleju
250 g makaronu łazanki
sól, pieprz
majeranek
koperek

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Łazanki

  • 1. Kapustę kiszoną przepłukać wodą, ugotować i przestudzić. Świeżą kapustę poszatkować i również ugotować. W brytfannie rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać odciśniętą i pokrojoną kapustę kiszoną. Całość dusić przez ok 15 min pod koniec dodając białą kapustę i przyprawy. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, dodać do kapusty i dokładnie wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcikapustacebulakiełbasaobiadszybkokiszona
 

Komentarze

Podobne przepisy

Łazanki

Dodane przez: Gosiaczek 93

Łazanki

Szybki a zarazem pyszny obiad dla...

image-0hf75h1

Dodane przez: kuchcik89

Łazanki

smakowite!

Łazanki

Dodane przez: Marinella

Łazanki

Klasyka zawsze dobra

image-0mwaj2q

Dodane przez: Kasia_S

Łazanki

na co dzień i od święta

Dodane przez: martunia1986

Łazanki

Mój mąż i dzieci uwielbiają makaron...

Łazanki

Dodane przez: wiolka76

Łazanki

Zima za oknem, mróz zapiera dech...