Łazanka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Takie łazanki przygotowuje moja babcia są bardzo smaczne i często je robi.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Makaron łazanki 500g
    mielonka 1 30 dag.
    kapusta biała ok. 1 kg.
    sól, pieprz do saku
    kostka warzywna 1 sztuka
    10 dag, margaryny

Łazanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 6-7 minut, odcedzamy. Kapustę kroimy w kostkę i dusimy do miękkości razem z mielonką. Podczas duszenia dodajemy kostkę warzywną oraz sól i pieprz do smaku.
  • 2. Makaron mieszamy z kapustą i mielonką. Wykładamy całość do nasmarowanego margaryną naczynia do zapiekania. Po wierzchu układamy kilka plastrów margaryny. Zapiekać pod przykryciem w temp. 200 stopni przez 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.2 (408 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem