REKLAMA

Lazania z bitą śmietaną i truskawkami

wyświetlono: 197 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Obłędna w smaku,choć troszkę kaloryczna.

opublikowany: 11.06.2016
Udostępnij Pinterest
  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na 2 duże porcje:



    3 płaty makaronu lasagne

    330 ml śmietanki 30%

    2 łyżki cukru pudru

    Około 12g śmietan-fixu

    200 g serka mascarpone

    30 g mlecznej czekolady

    1 łyżka drobno posiekanej mięty

    300 g truskawek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Makaron ugotować w wrzącej osolonej wodzie .Odcedzić,rozłożyć na desce.Następnie każdy płat przekroić na pół.

    2.Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixami.Pod koniec ucierania dodać mascarpone i mięte.Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Delikatnie połączyć łyżką z kremową masą.

    3.Płaty lazanii układać na talerzykach,przekładać śmietaną i oczyszczonymi ,pokrojonymi na ćwiartki truskawkami .Udekorować ..
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: RedakcjaPP RedakcjaPP

Tort z bitą śmietaną i truskawkami

Lekki, nie za słodki i bardzo efektowny. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym.

kategoria: torty Desery biszkopty opublikowany: 22.06.2015 | wyświetlono: 15928 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE