Lazania a`la cannelloni

  • wyświetlono: 600 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecamy bardzo.

Gregorhspeed
  • 90min

Składniki

12 płatów lazanii
400 g sera ricotta
500 g mozzarelli
100 g startego parmezanu
12 cienkich plastrów szynki
1 cebula
10 listków bazylii
1 łyżka masła
sól
pieprz biały
400 ml beszamelowego
400 ml sosu pomidorowego z bazylią

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Lazania a`la cannelloni

  • Lazania a`la cannelloni1. Cebulę przesmażyłem na maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę.
    Cebulę, mozzarellę, ricottę, połowę parmezanu i bazylię zmiksowałem.
    Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę. Zrolowałem. Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.
    Posypałem resztą parmezanu.
    Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pyzy a la Raffaello

Dodane przez: martula85

Pyzy a la Raffaello

Pyszne , aromatyczne i zaskakujące...

a`la chińszczyzna

Dodane przez: mariosylwia

Szybka a`la chińszczyzna

Polecam :-)

image-00820ox

Dodane przez: anita176

mortadela a la schab

tania i prosta propozycja obiadowa

A`la leczo z brzoskwinią

Dodane przez: Natalia76

A`la leczo z brzoskwiniami

Pyszne połączenie papryki,parówek...

Pęczak a`la risotto

Dodane przez: Amma Dablam

Pęczak a`la risotto

Smaczny i zdrowy pomysł na obiad...

Karkówka a`la strogonow.

Dodane przez: Aneta_77

Karkówka a`la strogonow

Pyszny, treściwy gulasz z karkówki...