Konfitura truskawkowa z lawendą

  • wyświetlono: 216 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

idealne do ciasta lub nalesników

IMG_20200815_103145

Składniki

500 g truskawek
500 g cukru żelującego trzcinowego
1 łyżeczka suszonej lawendy

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura truskawkowa z lawendą

  • 1. Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić i wrzucić do miski.
    Wsypać lawendę i cukier, dokładnie wymieszać.
    Miskę zakryć i wstawić do lodówki na 4 godziny.
    Potem przełożyć je do szerokiego rondla i zagotować mieszając.
    Gotować 4 minuty a potem gorącą konfiturą napełnić wyparzone słoiki.
    Zakręcić słoiki zakrętkami i zostawić do wystudzenia.
    Przechowywać w chłodnym miejscu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiTruskawkiPrzetworylawendaprzetwory z owocówcukier żelujący

Komentarze

Podobne przepisy

Konfitura truskawkowa z kwiatkami bzu

Dodane przez: alaaa

Konfitura truskawkowa z kwiatkami bzu

Na zimę trzeba zaopatrzyć się w...

Konfitura truskawkowa z czekoladą

Dodane przez: czekoladka

Konfitura truskawkowa z czekoladą

To ulubiony dżem mojego synka:)

Konfitura truskawkowa

Dodane przez: Cukiereczek

Konfitura truskawkowa

Konfiturę truskawkową przygotowuję...

konfitura

Dodane przez: marysiaz

Konfitura truskawkowa

Co roku staram się zrobić chociaż...

Konfitura z truskawek rabarbaru i kwiatów bzu

Dodane przez: 2milutka

Konfitura truskawkowa z rabarbarem i kwiatem...

Nie wyobrażam sobie mroźnych dni...

Konfitura

Dodane przez: Mysiunia

Konfitura truskawkowa z jagodami

Autorski przepis na oryginalną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE