Lawasz - ormiański chlebek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -3 szklanki mąki
    -3 łyżeczki soli
    -około 200 ml ciepłej wody
    -6 łyżek oleju

Lawasz - ormiański chlebek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z solą i stopniowo dodając ciepłą wodę wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto jest elastyczne dodajemy olej i znów wyrabiamy. Dzielimy na 6 porcji i formujemy kulki. Pozostawiamy na 30 minut. Następnie rozwałkowujemy na cienkie placki i smażymy na suchej rozgrzanej patelni z obu stron, do chwili pojawienia się rumianych plam. Po usmażeniu skrapiamy placki wodą i przykrywamy wilgotną ściereczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy