Latynoskie kotlety schabowe

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od koleżanki, która od kilku lat mieszka w Meksyku. Jest bardzo smaczny- polecam. Ja bardzo często przyrządzam tą potrawę na obiad.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety schabowe (wieprzowe): 6 sztuk
    - oliwa: 2 łyżki
    - pieczarki: 10 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - pasta pomidorowa: 1 łyżka
    - migdały (mielone): 5 dekagramów
    - kakao: 1 łyżka
    - mąka (pszenna): 1 łyżka
    - wino (białe wytrawne): 0.75 szklanki
    - sól, pieprz (do smaku): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Latynoskie kotlety schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety smażą się 1. Kotlety schabowe umyć i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i solą i obsmażyć na oliwie na złoty kolor z obydwu stron.
  • cebula smażona 2. Mięso przełożyć do wysokiego rondla, cebulę obrać, drobno posiekać przysmażyć na oliwie
  • gotowy sos 3. Pieczarki obrać, umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do cebuli razem z pasta pomidorową wymieszaną z mąką i winem. Gotować na małym ogniu ok 10 min.
  • gotowa potrawa 4. Całość połączyć z mięsem. Posypać migdałami i kakao. Zapiekać 40 min. w piekarniku pod przykryciem. Pod koniec zapiekania pokrywę zdjąć.
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Latynoski kotlet schabowy

To może cię zainteresować