Latynoska miruna w bakaliach

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna miruna w bakaliach z jabłuszkiem

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - miruna: 1 sztuka
    - białe wino: 2 łyżki
    - bulion jarzynowy: 3 łyżki
    - masło: 1 łyżeczka
    - sól: 0.33 łyżki
    - papryka słodka: 1 łyżeczka
    - rodzynki: 2 łyżki
    - ananas kandyzowany: 2 łyżki
    - cynamon laska: 1 sztuka
    - jabłko: 1 sztuka

Latynoska miruna w bakaliach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mirunę kroimy na porcje posypujemy solą i słodka papryką do smaku. Smażymy na patelni. Gdy rybka jest upieczona ściągamy ją z patelni.
  • 2. Na patelnię dajemy obrane i pokrojone w kosteczkę jabłuszko ,rodzynki,kawałek laski cynamonu i ananasy. Podlewamy białym winem ok 2 łyżki redukujemy, mieszamy podlewamy odrobinę bulionem i dajemy odrobinę masła .Mieszamy wkładamy z powrotem rybę na patelnie. Po chwili serwujemy. Jabłuszko ma być chrupkie, uwaga żeby się nie rozgotowało .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy