Galaretka jogurtowa z truskawkami

0 (0 ocen)

deser jest smaczny, mało kaloryczny, orzeźwiający, tani i łatwy.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • truskawki 60 dag, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, jogurt grecki 380 ml, galaretka agrestowa 1 opakowanie, żelatyna 1 łyżeczka

Galaretka jogurtowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać połowę przekrojonych na pół truskawek, wlać galaretkę truskawkową rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki, do tężejącej galaretki powkładać połowę biszkoptów i do lodówki do stężenia
  • etap 2. jogurt grecki wymieszać z galaretką agrestową rozmieszaną z 1 łyżeczką żelatyny w 200 ml gorącej wody, truskawki przekrojone na pół rozsypać na stężałej galaretce i wlać połowę jogurtu, schować do lodówki
  • etap 3. na stężałym jogurcie poukładać resztę biszkoptów i wlać resztę jogurtu, schować do lodówki najlepiej na całą noc.......

    galaretka z formy silikonowej lekko wychodzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy