ŁATWY PRZEKŁADANIEC

0 (0 ocen)

  • Łatwy

CIASTO JEST BARDZO ŁATWE I SMACZNE .SUPER NA RÓZNE PRZYJECIA I KARNAWAŁ .PIEKNIE SIE KOMPONUJE A JEGO SMAK -MAKU I JABŁEK JEST ZNAKOMITY .

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna ( składniki na ciasto): 1.5 szklanki
    - grysik( kasza manna): 0.75 szklanki
    - cukier puder: 1 szklanka
    - margaryna palma: 12.5 dekagrama
    - śmietana kwaśna: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - jajka: 3 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki

    - masa makowa: 1 sztuka
    - jabłka: 1 kilogram
    - białka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - cukier,cynamon: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Łatwy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łatwy przekładaniec 1. do miski wsypujemy mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia,kasze manną,cukier,jajka,żółtkai roztopioną margaryne .wszystkie składniki razem ucieramy na gładką mase .Troche ciasta odkładamy a reszte wykładamy na natłuszczoną blache . Z białek ubijamy piane i delikatnie mieszamy z masą makową oraz bulką tartą . JABŁKA z tarte na tarce o dużych oczkach mieszamy z cynamonem i cukrem waniliowym ..masy wykładamy na blasze pasmami na przemian raz jabłka a raz mase makową.odłożone ciasto rozsmarowujemy na masach .Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180'C i pieczemy ok 1 godz.PO UPIECZENIU CIASTO POSYPUJEMY CUKREM PUDREM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować