Łatwy placek drożdżowy

4.5 (177 ocen)

Wymaga jedynie utarcia składników i nie trzeba czekać, by ciasto wyrosło. Placek przypomina ciasto kruche oraz mokry piernik.

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
    500 g cukru
    1 i 1/2 szklanki oleju słonecznikowego
    4 jajka
    2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru (na 1/2 L mleka każde)
    50 g drożdży świeżych
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery

Łatwy placek drożdżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łatwy placek drożdżowy 1. Drożdże rozkruszyć, wbić jajka, wlać olej i dodać cukier - utrzeć.
  • Łatwy placek drożdżowy 2. Następnie wsypać oba opakowania budyniu i mąkę - dokładnie utrzeć.
  • Łatwy placek drożdżowy 3. Ciasto przełożyć do blachy (24 x 39) wyścielone papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać.
  • Łatwy placek drożdżowy 4. Piec około 35 min (200 st. C).

Porady

Placek można oprószyć cukrem pudrem, polukrować lub polać polewą kakaową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Drożdże Olej Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować