Łatwy makowiec

4.51 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczenie ciast sprawia mi wielką radość.

Składniki:

  • ● 1 szkl. cukru
    ● 5 jajek
    ● 1 szkl. mąki
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 2 łyżeczki proszku do piecz.
    ● op. kremu czekoladowego
    ● 3/4 szkl. maku
    ● 3 łyżki margaryny
    ● 3 łyżki mleka
    ● 3 łyżki kakao
    ● orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

4.51 (193 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Łatwy makowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, olej, mąkę, proszek i mak. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (40x25 cm). Pieczemy 30 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przekładamy ostudzone ciasto.
  • 3. Margarynę roztapiamy. Mieszamy z mlekiem i kakao. Polewamy ciasto, posypujemy posiekanymi orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Notka redakcyjna

PPWS_12-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.97 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Łatwy makowiec

To może cię zainteresować