Łatwe kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste, szybkie, łatwe i smaczne ciasto kruche ze śliwkami i kruszonką, jest aromatycznie pachnące.........SMACZNEGO!!!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka pszenna w tym 2 szklanki mąki krupczatki = 534 gram, żółtka 3 sztuki "L", margaryna zimna 150 gram, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śliwki 1 kg
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto

Łatwe kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 1. Do miski wsypać przesianą mąkę pszenną razem z mąką krupczatką.
  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 2. Dodać kawałki zimnej margaryny, cukier, cukier wanilinowy, żółtka.
  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 3. Siekaczką do ciasta kruchego połączyć dokładnie wszystkie składniki ciasta, z ciasta kawałek odciąć na kruszonkę, zawiną w woreczek i schować do zamrażarki na 20 minut.
  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 4. Umyte śliwki wypestkować i połówki śliwek skórką do dołu poukładać na cieście.
  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 5. Umyte śliwki wypestkować i połówki śliwek skórką do dołu poukładać na cieście.
  • kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 6. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, wystudzić i pokroić na porcje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować