Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wyjątkowo łatwe, szybkie, zawsze się udające ciasto ucierane, z rabarbarem i kruszonką smakuje wybornie...........SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 sztuk "M",
    cukier 3/4 szklanki,
    cukier wanilinowy 1 opakowanie,
    palma 15 dag miękka,
    mąka tortowa 2 szklanki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    rabarbar 6 łodyg

    kruszonka: mąka krupczatka 1 szklanka,
    mąka pszenna 1/2 szklanki,
    cukier 3/4 szklanki,
    palma 100 gram miękka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto ucierane

Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 1. Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika włożyć miękką palmę, wsypać cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka i wszystko mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
  • Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 2. Do masy wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mikserem nie za długo połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 3. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i wygładzić wierzch ciasta.
  • Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 4. Na cieście rozsypać obrany i pokrojony na kawałki rabarbar, z podanych składników w pojemniku po cieście utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią rabarbar.
  • Łatwe ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 5. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować