Deser z czarnej porzeczki na zimno

0 (0 ocen)

deser jest pyszny, nie za słodki, kwaskowato orzeźwiający...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czarna porzeczka 2 szklanki, jogurt gęsty 380 ml, cukier 4 łyżki, czarna porzeczka 2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, herbatniki 200 gram

Deser z czarnej porzeczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. forma silkonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy wsypać opłukane czarne porzeczki, wlać galaretkę rozpuszczoną w 400 ml gorącej wody i schować do lodówki do stężenia
  • etap 2. na wierzchu poukładać 2 warstwy herbatników
  • etap 3. jogurt wymieszać z cukrem, dodać opłukaną czarną porzeczkę, wymieszać, wlać żelatynę rozmieszaną w 300 ml gorącej wody
  • etap 4. jogurt wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser położyc na talerzu do góry nogami i delikatnie zdjąć formę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy