Latte dyniowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonałe wieczorem, z książką i ciepłym kocem.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki dla dwóch osób:

    300 ml mleka
    2 espresso
    4 łyżki puree z pieczonej dyni
    4 łyżki miodu
    1/2 łyż. cynamonu
    1/2 łyż. imbiru
    pół startej gałki muszkatołowej
    100 ml śmietanki 30%
    pół łyżki cukru pudru
    kakao do oprószenia

Latte dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy miód, przygotowane wcześniej espresso, puree z dyni oraz przyprawy.
    Podgrzewamy, co jakiś czas mieszając.

    Śmietankę wlewamy do schłodzonej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy.

    Ciepłe (około 50 stopni) latte przelewamy do wysokiej szklanki, dekorujemy bitą śmietaną i oprószamy kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy