Lato z oródka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser doskonały na upalne dni

  • 15 min

Składniki:

  • jogurt typu greckiego
    3 średniej wielkości gruszki
    garść orzechów włoskich
    garść malin
    cukier

Lato z oródka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy, kroimy w drobniejszą kostkę. Orzechy włoskie rozdrabniamy i dodajemy do przelanego do miseczki jogurtu, dodajemy cukier według własnego uznania, mieszamy. Do czterech miseczek wrzucamy niewielką ilość pokrojonych gruszek po czym zalewamy tę warstwę jogurtem z orzechami po czym powtarzamy te czynność raz jeszcze, aby jogurt zalał wszystkie gruszki. Maliny rozdrabniamy z cukręm, aby powstał sok, którym pod koniec polejemy jogurt. Całość można ustroić połówkami truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy