1.Czekoladowy biszkopt przekroić na pół, kremówkę ubić dodając ewentualnie cukier puder. Dla pewności, że kremówka będzie miała idealną konsystencję, można dodać trochę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.
Margarynę, cukier i mleko zagotować i ostudzić, dodać kakao i wymieszać. Dodać drobno pokruszone wafle i ponownie dokładnie wymieszać masę. Dodać mleko w proszku i dobrze utrzeć. Masę czekoladową przelać na blachę wyłożoną pergaminem i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę bitej śmietany, na to położyć wkładkę czekoladową, przykryć pozostałym biszkoptem i wierzch posmarować pozostałą bitą śmietaną. Do ozdobienia można użyć kakao lub rozpuszczoną czekoladę.
Porady
Wkładkę najlepiej przygotować dzień wcześniej, budyń także
Komentarze