Łasuch

4.98 (201 ocen)

  • 3 godz.

Kakaowe ciasto z bitą śmietana i wkładką czekoladową.

  • 3 godz.

Składniki:

  • biszkopt czekoladowy z 6 jaj
    1 litr śmietany kremówki
    1 kostka margaryny
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 1/2 szklanki mleka w proszku
    3 łyżki kakao
    1 opakowanie wafli
    bakalie
Wystaw ocenę:

4.98 (201 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Bita śmietana

Łasuch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladowy biszkopt przekroić na pół, kremówkę ubić dodając ewentualnie cukier puder. Dla pewności, że kremówka będzie miała idealną konsystencję, można dodać trochę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.
    Margarynę, cukier i mleko zagotować i ostudzić, dodać kakao i wymieszać. Dodać drobno pokruszone wafle i ponownie dokładnie wymieszać masę. Dodać mleko w proszku i dobrze utrzeć. Masę czekoladową przelać na blachę wyłożoną pergaminem i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
    Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę bitej śmietany, na to położyć wkładkę czekoladową, przykryć pozostałym biszkoptem i wierzch posmarować pozostałą bitą śmietaną. Do ozdobienia można użyć kakao lub rozpuszczoną czekoladę.

Porady

Wkładkę najlepiej przygotować dzień wcześniej, budyń także

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować