Lasagne ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Czosnek i cebule posiekaj i zeszklij na oliwie
2. Dodaj szpinak i ogrzewaj aż się rozmrozi
3. Wymieszaj z pokruszoną fetą. Dodaj sól i pieprz
4. Zrób sos, w garnku roztop masło, oprósz mąką, i zasmaż na biało. Do zasmażki wlej mleko, zagotuj powoli mieszając. Sos dopraw gałką i pieprzem.
5. Na dno wysmarowanej masłem żaroodpornej formy wlej cienką warstwę beszamelu, ułóż kilka plastrów lasagne, polej je sosem i posmaruj masą szpinakową.
6. Przykryj płatami lasagne, polej je sosem, a nastepnie posmaruj masą szpinakową
7. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy aż do wyczerpania składników.
8. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty lasagne. Wierzch polej beszamelem i obłóż plasterkami mozzarelli.
9. Piecz ok. 45 minut , w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Komentarze