Lasagne z sosem neapolitańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser ścieramy na tarce
o małych oczkach. Sos przyrządzamy
według przepisu na
opakowaniu.
2.Cebulę i czosnek obieramy,
siekamy i szklimy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy mięso
i smażymy, aż się zrumieni.
3.smażymy, aż się zrumieni.
3. Pieczarki oczyszczamy
i kroimy w cienkie plasterki.
Wsypujemy do mięsa i smażymy,
od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
4.Naczynie żaroodporne natłuszczamy
olejem. Wykładamy
4 płaty lasagne i 1/2 mięsa.
Posypujemy 1/3 sera
i polewamy 1/2 sosu. Czynności
powtarzamy. Ostatnią
warstwą powinien być makaron
posypany serem.
5.Lasagne pieczemy ok. 40
minut w piekarniku rozgrzanym
do temp. 180 °C.
Komentarze