Lasagne z sosem neapolitańskim

4.98 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie najbardziej upodobała sobie moja młodsza siostra.

Składniki:

  • ● 12 płatów lasagne
    ● 40 dag mielonego mięsa
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 30 dag pieczarek
    ● op. sosu neapolitańskiego
    ● olej
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z sosem neapolitańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Sos przyrządzamy
    według przepisu na
    opakowaniu.
  • Lasagne z sosem neapolitańskim 2. Cebulę i czosnek obieramy,
    siekamy i szklimy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy mięso
    i smażymy, aż się zrumieni.
  • 3. smażymy, aż się zrumieni.
    3. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w cienkie plasterki.
    Wsypujemy do mięsa i smażymy,
    od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem.
  • Lasagne z sosem neapolitańskim 4. Naczynie żaroodporne natłuszczamy
    olejem. Wykładamy
    4 płaty lasagne i 1/2 mięsa.
    Posypujemy 1/3 sera
    i polewamy 1/2 sosu. Czynności
    powtarzamy. Ostatnią
    warstwą powinien być makaron
    posypany serem.
  • 5. Lasagne pieczemy ok. 40
    minut w piekarniku rozgrzanym
    do temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować