Lasagne z naleśników

4.89 (176 ocen)

  • 25 min

Pyszna i łatwa

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    15 naleśników
    500 g mięsa mielonego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    200g sera żółtego
    pomidory w puszcze lub świeże około 700g
    przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka, bazylia , oregano.

    Składniki na ciasto naleśnikowe:
    jajko
    20dkg mąki
    1,5 szkl. wody
    0,5 szkl. mleka
    łyżka oleju oraz olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.89 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto naleśnikowe smażymy cienkie naleśniki.
    Mięso: Podsmażamy cebulę i dodajemy mięso oraz przyprawy (jak do spaghetti) na koniec połowę pomidorów.
    Natłuszczamy margaryną naczynie żaroodporne i układamy na dnie 5 naleśników. Na ułożone naleśniki dajemy część mięsa i lekko posypujemy startym wcześniej serem żółtym. Układamy kolejne 5 naleśników i resztę mięsa, posypujemy lekko serem i przykrywamy następną porcją naleśników. Pozostałe pomidory rozdrabniamy i dodajemy przyprawy po czym wylewamy na lasagne, posypujemy resztą sera. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować