Lasagne z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS BESZAMELOWY
Do rondla wlewamy mleko dodajemy mąkę, masło, oregano,sól i pieprz do smaku. Wszystko razem gotujemy przez chwile cały czas mieszając aż powstanie gęsty sos .
2.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone. Smażymy. Następnie dodajemy posiekany czosnek. Na sam koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy i puszkę kukurydzy. doprawiamy ziołami prowansalskimi pieprzem oraz warzywkiem
3.Na osobnej patelni podsmażamy warzywa doprawiając podobnie jak wcześniej mięso warzywkiem i ziołami prowansalskimi.
4.Makaron na chwile wrzucamy na osolony wrzątek i odlewamy.
5.Następnie układamy warstwami: najpierw makaron który polewamy sosem beszamelowym, następnie mięso mielone, makaron, sos beszamelowy, warzywa, makaron, sos beszamelowy i wierzch można posypać startym żółtym serem
Komentarze