Lasagne z mięsem mielonym i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone podsmażamy dodajemy pokrojone chilli oraz czosnek, wlewamy wino chwile podsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Smażymy około 5 min.
2.Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy do mięsa mieszamy.
3.W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy płat makaronu i farsz mięsny przykładamy kolejnym płatem i powtarzamy czynność do wyczerpania składników
4.Górny płat polewamy delikatnie małą ilością przecieru pomidorowego. Pieczemy w tem 200 st około 25-30 min.
5.W rondlu rozpuszczamy masło dodajemy mąkę zdejmujemy z gazu i intensywnie mieszamy. Następnie rondel wkładamy z powrotem na palnik i dodajmy mleko gotujemy około 5 min. cały czas intensywnie mieszając lub możemy użyć do tego zadania miksera.pod koniec dodajemy przyprawy do smaku.
Komentarze