Lasagne z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piers myjemy, osuszamy, kroimy w mala kostke. Przyprawiamy, wrzucamy na patelnie. Po chwili dodajemy pokrojona cebule i czosnek, cukinie i por. Dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy kukurydze, fasole i pomidory. Zostawiamy na ogniu bez przykrycia do lekkiego odparowania.
Robimy sos beszamelowy: w garnuszku topimy margaryne, rozprowadzamy w niej make i dodajemy mleko. Ciagle mieszajac podgrzewamy do lekkiego zgestnienia. Doprawiamy sola, pieprzem,papryka i gotowe.
Naczynie zaroodporne smarujemy warstwa beszamelu, na to ukladamy makaron,tak ciasno,aby nie bylo wolnych miejsc, beszamel, sos kurzcakowo-warzywno-pomidorowy, beszamel, makaron, beszamel, sos, beszamel, makaron........... i jezeli to juz ostatnie pietro to oblewamy konkretnie beszamelem i posypujemy serem.
Zapiekamy okolo 30 minut w 190 stopniach C.
Porady
Polecam wrzucic na kilka minut do wrzatku platy makaronowe.
Komentarze