LASAGNE z jesienną nutą- grzybami, pesto, mozarellą i brokułami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Ta lasagne kocham szczególnie późnymi jesiennymi wieczorami kiedy na dworze jest zimno, szaro, buro i ponuro. Wspaniale wpływa na dobre samopoczucie, jest niezwykle smaczna, aromatyczna i daje dużo endorfin które sprawiają, ze jesteśmy szczęśliwi. Polecam każdemu i na każdą porę roku.Łatwa, bardzo

  • 2 godz.

Składniki:


  • lasagne 1 opakowanie
    łyżka oliwy z oliwek
    pierś 2 szt
    sól, pieprz
    grzyby suszone 100g lub pieczarki 400 g
    cebulka 2 szt
    śmietanka 30% 250 ml
    pesto bazyliowe 4 łyżki
    mozarella tarta 200g
    brokuł 1 szt
    czosnek 2 ząbek
    parmezan 100g
    natka pietruszki 1 pęczek

    GRAM O HIT MIESIĄCA Z TYM PRZEPISEM
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z jesienną nutą- grzybami, pesto, mozarellą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażyć plasterki cieniutkie piersi, dodać siekaną cebulkę, namoczone i ugotowane do miękkości i pokrojone w paseczki grzyby, doprawić solą pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, dodać pesto,smażyć jeszcze 4 minuty. Zalać całość śmietanką , dodać siekaną natkę i ugotowany al dente brokuł oraz parmezan. Jednorazowa formę na lasagne wytłuścić oliwą, układać płaty lasagne, na to sos mięsno grzybowy i co rusz podsypać tarta mozarellą, na to znowu płat sos mozarella. Na samym wierzchu ma
    być płat lasagne i duża ilość sera. Całość piec 40 minut w 180-200 stopniach Celsjusza. Podawać z mixem sałat

Porady

składniki można sobie wymieniac wg gustu oczywiście np: pierś zastąpić boczkiem, brokuł np kalafiorem, grzyby suszonymi pomidorami lub dodac swoje ulubione np plesniowy ser

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować