Lasagne z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron lekko podgotować. Fileta z indyka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawami i skropić octem balsamicznym.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać mięso, podsmażyć. Łodygi selera pokroić w krążki, dodać do mięsa, zalać pomidorami i całość podsmażyć około 15 minut.
Pieczarki pokroić, podsmażyć do odparowania soku i doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami.
Na dnie naczynia do zapiekania rozsmarować łyżkę sosu i ułożyć połowę makaronu, wylać połowę sosu, posypać startym serem, ułożyć drugą warstwę makaron, rozsmarować resztę sosu, na to wyłożyć pieczarki i posypać startym żółtym serem oraz słodką papryką i ziołami. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze