Lasagne z indykiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g fileta z indyka
    czubryca czerwona, płatki chili, tymianek, słodka papryka
    ocet balsamiczny
    6 płatów makaronu do lasagne
    2 cebule
    150 g pieczarek
    2-3 łodygi selera naciowego
    1 puszka krojonych pomidorów
    150 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Lasagne z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron lekko podgotować. Fileta z indyka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawami i skropić octem balsamicznym.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać mięso, podsmażyć. Łodygi selera pokroić w krążki, dodać do mięsa, zalać pomidorami i całość podsmażyć około 15 minut.
    Pieczarki pokroić, podsmażyć do odparowania soku i doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami.
    Na dnie naczynia do zapiekania rozsmarować łyżkę sosu i ułożyć połowę makaronu, wylać połowę sosu, posypać startym serem, ułożyć drugą warstwę makaron, rozsmarować resztę sosu, na to wyłożyć pieczarki i posypać startym żółtym serem oraz słodką papryką i ziołami. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Filet z indyka Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować