Lasagne meksykańska

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Dla wielbicieli fasoli na ostro!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 cebula
    20g oleju
    2 ząbki czosnku
    1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
    1 puszka białej fasoli konserwowej
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    300g koncentratu pomidorowego
    0,5l wody przegotowanej
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    ostra papryka
    5 płatów lasagne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Lasagne meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos. 1. Cebulę obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju. Czosnek obieramy i również siekamy. Fasolę wyciągamy z puszek na durszlak i płuczemy pod bieżącą wodą. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Następnie czosnek, fasolę, kukurydzę i koncentrat dodajemy do podsmażonej cebulki i trzymamy na ogniu aż się wszystko zagotuje. W między czasie dodajemy pół litra wody i doprawiamy wszystko solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
  • Płatów nie gotujemy. 2. Powstały sos powinien być rzadki ponieważ makaron i tak wciągnie dużo wody. W naczyniu żaroodpornym układamy na zmianę płaty lasagne i sos.
  • NIE przykrywamy naczynia. 3. NIE przykrywamy naczynia.
  • Oczekiwanie. 4. Wkładamy do gorącego piekarnika i zapiekamy 40 minut na najniższym poziomie w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować