Lasagne bolognese z naleśników

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie i bezwysilkowe danie ktore jeszcze szybciej znika z talerza

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.5 kg mąki
    2 jajka
    2 szkl mleka
    1 szkl wody
    Sol i cukier do smaku
    Olej
    1kg miesa mielonego
    2 op ,, pomysł na spaghetti bolognese"
    1 duza cebula
    250 g sera żółtego

Lasagne bolognese z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrob ciasto nalesnikowe i usmaż nalesniki na niewielkiej ilosci tłuszczu. Ostudz
  • 2. Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaz na 3 łyżkach oleju. Do zeszklonej cebuli dodaj mieso i smaż do calkowitego sciecia mięsa. Gotowe przyprawy rozpusc w 400 ml wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem ok 7-8 min.
  • 3. Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż nalesniki (3-4 sztuki). Następnie 1/3 calosci mięsa. Czynność powtarzaj do wyczerpania miesa. Na wierzch połóż 2 nalesniki i przykryj gruba warstwa sera żółtego. Piecz 15 min w 180°C. Gotowe !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy