Szybkie i bezwysilkowe danie ktore jeszcze szybciej znika z talerza
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
0.5 kg mąki
2 jajka
2 szkl mleka
1 szkl wody
Sol i cukier do smaku
Olej
1kg miesa mielonego
2 op ,, pomysł na spaghetti bolognese"
1 duza cebula
250 g sera żółtego
Lasagne bolognese z naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zrob ciasto nalesnikowe i usmaż nalesniki na niewielkiej ilosci tłuszczu. Ostudz
2.Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaz na 3 łyżkach oleju. Do zeszklonej cebuli dodaj mieso i smaż do calkowitego sciecia mięsa. Gotowe przyprawy rozpusc w 400 ml wody i dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem ok 7-8 min.
3.Na spód naczynia żaroodpornego wyłóż nalesniki (3-4 sztuki). Następnie 1/3 calosci mięsa. Czynność powtarzaj do wyczerpania miesa. Na wierzch połóż 2 nalesniki i przykryj gruba warstwa sera żółtego. Piecz 15 min w 180°C. Gotowe !
Komentarze