LASAGNE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Robiłam pierwszy raz i wyszło więc polecam.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    cebula
    1 kg pieczarek
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
    przecier pomidorowy
    700g sera żółtego
    2 opakowania makaronu lasagne
    SOS BESZAMEL
    1,5 szklanki mleka
    łyżka masła
    3 łyżki mąki

Lasagne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lasagne 1. Mięso smażymy z pieczarkami i cebulką. Przyprawiamy i na koniec dodajemy przecier pomidorowy mieszamy. Makaron gotujemy i układamy pojedynczo żeby się nie posklejał. Robimy sos beszamel: masło rozpuszczamy dodajemy mąkę i mieszamy na koniec po trosze mleka i wszystko mieszamy aż powstanie jednolity sos. Brytfankę lub naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i układamy warstwami makaron, sos beszamel, mięso z pieczarkami, i posypujemy serem. Przekładanie robimy do skończenia składników. Na koniec wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Można polać ketchupem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy