Lasagna dyniowo -szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i osuszyć.
2.Masa szpinakowa: Szpinak sparzyć, odsączyć, podzielić na mniejsze części. Wymieszać z resztą składników, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Masa dyniowa: wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i gałką muszkatałową.
4.Dno naczynia żaroodpornego skropić olejem, wyłożyć jedną warstwę makaronu. Na makaron dać 1/2 masy dyniowej. Posypać 1/2 częścią sera mozzarella. Nastepnie poukładać warstwę makaronu i masę szpinakową.Warstwę makaronu, masę szpinakową, posypać serem mozzarella i parmezan oraz słodką papryką.
5.Pieczenia 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze