Lany chrust

0 (0 ocen)

Pomysł zaczerpnięty z internetu, od naszej forumowej koleżanki Joanna30. Wart wypróbowania!

Składniki:

  • 3 jajka
    200g mąki
    1 łyżka rumu
    150ml mleka
    1 łyżka cukru waniliowego
    szczypta soli
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Lany chrust - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy na puch z cukrem waniliowym. Powoli dolewamy mleko i dodajemy mąkę. Do wyrobionego ciasta dodajemy kieliszek rumu. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i na rozgrzanym oleju porcjami smażymy nasze chruściki. Odsączone z nadmiaru tłuszczu posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy