Lany biszkopt z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni. Jajka miksujemy z cukrem, aż masa zgęstnieje i zwiększy objętość.odstawiamy ją na 10 minut w chłodne miejsce,po tym czasie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, po dodaniu każdego składnika miksujemy dokładnie ciasto. Powinno wyjść dość gęste, ale lejące. Wlewamy masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. W ciasto wciskamy oczyszczone maliny i jeżyny. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 40 minut, aż ciasto się zrumieni, a patyczek po wyjęciu będzie suchy. studzimy
Masa: masło miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy po łyżce nutelli, gdy masa będzie jednolita dodajemy cynamon, znów miksujemy. Ciasto odwracamy do góry dnem.Na wystudzone ciasto wykładamy krem, , układamy na nim herbatniki , zostawiając między nimi odstępy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, polewamy nią ciasto, które następnie odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Porady
Do ciasta nadaje się wiele rodzajów owoców np jabłka, brzoskwinie, gruszki czy truskawki
Komentarze