langosz

0 (0 ocen)

  • 20 min

ciasto na pizze które można na trzymać w lodówce 10 dni i kiedy tylko się zamarzy pizze odrywa się kawałek ciasta wrzuca się nadzienie i do piekarnika albo na patelnie ekstra pomysł dla amatorów pizzy

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka sody 2 jajka 4 łyżki oleju 250 ml jogurtu naturalnego 5 dkg drożdży 1,5 szklanki mleka zimnego 2 worki foliowe plus olej do wysmarowania worków

Langosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. make wymieszać z solą i sodą dodać reszta składników drożdże pokruszyć jak najdrobniej dobrze wyrobić ciasto do worków wlać trochę oleju ciasto podzielić ma 2 części włożyć do lodówki odrywać kawałek cista rozwałkować nadzienie dać według uznania i do piekarnika smażyć można też na patelni ale trzeba pamiętać o przykryciu i smażyć a wolnym ogniu cisto się szybko przypala

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy