LANE ZAWIJASKI

  • wyświetlono: 189 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Do schrupania na raz..Dzieciaki je uwielbiają

majka190382
  • 25 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

300 g mąki uniwersalnej

150 ml mleka

kieliszek wódki

2 jajka

1 łyżka cukru

olej do smażenia

cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

LANE ZAWIJASKI

  • 1. *Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, kiedy tak się stanie dodajemy cukier, miksujemy razem.

    * Mąkę mieszamy z mlekiem, miksujemy, dodajemy żółtka,oraz alkohol mieszamy. Następnie dodajemy białka, delikatnie mieszamy.

    * W granuszku rozgrzewamy olej. Ciasto przekładamy do szprycy z dość dużą końcówką, wyciskamy ciasto na olej tworząc spirale. Smażymy na rumiano z obu stron.

    *Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chrustchrust lanyfaworki inaczej
 

Komentarze

Podobne przepisy

KSEROTIGANA - greckie faworki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KSEROTIGANA - greckie faworki

Kserotigana to takie greckie faworki...

Lany chrust

Dodane przez: Krystyna32

Lany chrust

Bardzo szybko się go przygotowuje...

p

Dodane przez: KuchniaPoli

Faworki na maśle

Faworki na maśle są zdecydowanie...

Mini pączki

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Mini pączki chruścikowe

Urocze i maleńkie kuleczki w sam...

Pieczone faworki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pieczone faworki

Faworki z piekarnika to odchudzona...

Faworki, chrust przepis że tylko palce lizać, cookies

Dodane przez: Mariaszz

Faworki

Przepis na faworki. Faworki zwane...